top of page
Vyhledat
  • NANI

Zázračná čokoláda

Cítíte se se šťastně? Jezte čokoládu. Cítíte se špatně? Jezte čokoládu. Čokoláda funguje jako fantastický posilovač nálady a může také zvednout „náladu“ vaší pokožky. Čokoládová pleťová maska ​​je vysoce účinná pro naši pokožku. V tomto příspěvku budeme psát o výhodách čokolády pro péči o pleť. Víme, že konzumace hořké čokolády má pro naše zdraví velký přínos a podobně má hořká čokoláda také úžasný vliv pro naši pokožku. Je bohatá na flavonoidy, které zabraňují poškození kůže, zvyšují produkci kolagenu a podporují zdraví buněk. Navíc její vysoký obsah zinku pomáhá předcházet akné. Mastné kyseliny v čokoládě vyživují naši pokožku a její protizánětlivé vlastnosti zklidňují podráždění pokožky. Níže se podrobně dozvíte o výhodách a použití čokolády pro péči o pleť.
čokoláda v kosmetice

Proč používat čokoládu pro péči o pleť?
·       Čokolády jsou bohaté na flavonoidy, zejména flavonol. Má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. A studie prokázaly, že flavonoidy také mohou chránit naši pokožku před poškozením sluncem, což znamená, že fungují jako přírodní opalovací krém.
·       Čokoláda je navíc plná vitamínů a minerálů, jako je vitamín E, několik vitamínů B, vitamín K a také hořčík, vápník, železo atd. Při použití na kůži se všechny tyto živiny vstřebávají do pokožky a poskytují vynikající výživu .
·       Přítomnost vitamínů a flavonoidů přítomných v čokoládě z ní dělá skvělou složku, která bojuje proti volným radikálům a chrání naši pokožku před předčasným stárnutím.
·       Hořčík dokáže ochránit naši pokožku před poškozením vlivem světla nebo před poškozením sluncem, jak tomu běžně říkáme. Také udržuje pokožku hydratovanou a zvyšuje produkci kolagenu, což zase zajišťuje zdravou a hebkou pokožku.
·       Kakaový prášek působí na naši pokožku jako skvělý exfoliant. Pomáhá zlepšovat průtok krve do pokožky a dělá pokožku zářící. Nabízí jemnou exfoliaci a je zvláště vhodný pro ty, kteří mají pleť náchylnou k akné.
·       Čokoláda při použití na kůži pomáhá snižovat zarudnutí a záněty způsobené akné a pupínky díky svým protizánětlivým vlastnostem.
·       Přítomnost flavonoidů v čokoládě z ní dělá skvělý prostředek k získání zářivé a čisté pleti. Flavonoidy vyživují pokožku zevnitř, redukují skvrny, rozjasňují pleť a zlepšují elasticitu pokožky a zároveň snižují známky předčasného stárnutí.
·       Kakaový prášek obsahuje kofein a teobromin, které jsou velmi prospěšné pro zpevnění a napnutí pokožky. Pomáhají také při odbourávání tuků a snižují zadržování tekutin v pokožce, čímž pokožku zpevní a zpevní. Ze stejného důvodu je kakaový prášek považován za užitečný k odstranění celulitidy a napnutí pokožky.
Jak používat čokoládu pro péči o pleť?

Maska - čokoláda a med
Vezměte lžíci kakaového prášku a vytvořte pastu přidáním surového medu. Naneste pleťovou masku na celý obličej a krk a počkejte, až bude polosuchá. Opláchněte čistou vodou a znovu aplikujte tento lék s čokoládou a medem pro péči o pleť dvakrát nebo třikrát týdně, abyste získali zářící pleť.
Výhody:
Med je skvělý přírodní prostředek k dosažení zářivé pleti. Je nabitý několika vitamíny, jako je vitamín B1, B2, B3, B5, B6 atd., a minerály, jako je vápník, měď, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, sodík a zinek. Obsahuje také více antioxidantů, 18-20 aminokyselin a také AHA. Všechny tyto živiny dělají s naší pokožkou zázraky a pomáhají zlepšit naši pleť.
Med proniká hluboko do pokožky a vyživuje kožní buňky svými bohatými nutričními sloučeninami a činí pokožku jasnou, pružnou a zářící.
Med jako přírodní zvlhčovadlo čerpá vlhkost z prostředí a uzamyká ji v kožních buňkách. To pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a zabraňuje vysoušení pokožky. Med může také zastavit ztrátu vlhkosti z pokožky. To dále pomáhá zlepšit strukturu naší pokožky a dodává jí krásný lesk.
Víme, že med pomáhá exfoliovat naši pokožku. Prostřednictvím peelingu med odstraňuje nečistoty z povrchu pokožky a uvolňuje ucpané póry. To pomáhá udržet akné a pupínky na uzdě. Antioxidační účinky medu navíc pomáhají v boji proti různým kožním problémů,  jako je předčasné stárnutí, suchá pleť, matná pleť, akné atd.
Peeling - čokoláda a káva
Do misky vezměte stejné množství čokoládového prášku a kávového prášku. Přidejte trochu mléka a vše promíchejte. Směs naneste na obličej a krk. Masírujte pokožku krouživými pohyby po dobu několika minut pro peeling a poté počkejte dalších 5-8 minut. Vše omyjte čerstvou vodou. Můžete aplikovat 2-3krát týdně. 
Výhody:
Káva funguje úžasně jako přírodní přísada proti stárnutí. Obsahuje kofein, který má antioxidační účinky. Káva je také bohatým zdrojem polyfenolů, které jsou obohaceny o velmi silné antioxidační vlastnosti. Víme, že volné radikály jsou většinou zodpovědné za stárnutí naší pokožky a antioxidanty mohou účinně bojovat proti volným radikálům a chránit nás před stárnutím.
Pravidelné používání kávy je velmi prospěšné pro zpomalení procesu stárnutí pokožky, zejména foto-stárnutí (způsobené poškozením UV zářením). Jemná hrubá textura kávy báječně odstraňuje odumřelé kožní buňky a činí pokožku zdravější, hladší a jasnější.
Káva také zlepšuje prokrvení pokožky a zajišťuje lepší přísun kyslíku do kožních buněk. To dále poskytuje optimální výživu kožním buňkám, opravuje poškození a rozzáří pokožku zevnitř.
Kofein a další silné antioxidanty obsažené v kávě jsou bohaté na protizánětlivé vlastnosti. Napomáhají hojení zanícené pokožky a také poskytují úlevu od pupínků, svědění kůže, podráždění pokožky atd.
Káva má také skvělý vliv na rozjasnění pleti. Káva je plná antioxidantů a dodává pokožce životně důležité živiny a pomáhá omlazovat unavenou pokožku. Také urychluje proces regenerace buněk. Výsledkem je, že pokožka se stává mladistvější, jemnější, zářící a stejnoměrně tónovaná.
Hydratační péče - čokoláda s bambuckým máslem
Vezměte si lžíci rozpuštěné hořké čokolády a rozpuštěného bambuckého másla a smíchejte je dohromady. Výslednou směs vmasírujte na obličej a krk a chvíli počkejte. K omytí použijte čerstvou vodu. Je to skvělý způsob, jak používat čokoládu pro péči o suchou pokožku.
Výhody 
Bambucké máslo je obohaceno o mastné kyseliny, včetně kyseliny olejové, stearové, linolové, palmitové atd. Tyto mastné kyseliny naši pokožku extrémně vyživují a hydratují. Obsahuje také vitamíny A a E, které jsou oba známé pro své vyživující účinky na pokožku.
Vitamin A pomáhá při léčbě vrásek, akné atd. tím, že podporuje růst buněk. Pomáhá také hojit suchou pokožku tím, že zvyšuje produkci mazu mazovými žlázami, zatímco vitamín E chrání pokožku před poškozením sluncem a také dodává pokožce ztracenou vlhkost. 
Bambucké máslo má skvělé účinky proti stárnutí. Pomáhá při podpoře tvorby kolagenu v pokožce, který pomáhá udržovat přirozenou elasticitu pokožky a udržuje pokožku pružnou, vyživenou, zářící a mladistvou.
Představili jsme Vám tři produkty z čokolády pro komplexní péči o Vaši pleť. Nechte své chuťové buňky užít si potěšení z čokolády a také dopřejte své pleti, aby se nechala hýčkat dobrotami, které nabízí.
Skvělé účinky čokolády můžete vyzkoušet i v našich setech:
Set na výrobu tuhého tělového krému čoko-vanilka
Set na výrobu čokoládových pralinek
Set na výrobu pleťového peelingu čoko-vanilka
Set na výrobu čokoládovo- kokosových čtyřlístků do koupele
Set na výrobu sójové svíčky s čokoládou a měsíčkem


7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page