top of page
Vyhledat
  • NANI

Výroba domácí kosmetiky - PROČ SE TOHO NEBÁT!!

Aktualizováno: 18. 11. 2021

Výroba domácí kosmetiky, tzv. DIY - Do It Yourself, tedy Udělej si sám, za poslední roky získává na oblibě a čím dál víc lidí v ní nalézá zalíbení. Na webu najdete nespočet receptů a návodů na kvalitní přírodní domácí kosmetiku. Je to snadné, zábavné, a ještě ve finále ušetříte nějakou tu kačku.

I my jsme tohoto trendu využili a spojili výrobu domácí kosmetiky s hezkým dárkem. Pokud vyzkoušíte naše sety, bude výroba domácí kvalitní kosmetiky s předváženými surovinami a detailním návodem ještě snazší. Vyberte si na NANI-AN.cz

Už jen začít. Výroby domácí kosmetiky se nemusí obávat ani úplní začátečníci. Stačí nastudovat pár základních pravidel a půjde vám to samo. Ze začátku se asi nebudete pouštět do žádných velkých hurá akcí, skvělým tipem pro začátečníky může být jednoduchý balzám na rty nebo odličovací sada.






10 DŮVODŮ, PROČ SI NAMÍCHAT VLASTNÍ KOSMETIKU

Rádi pečete? Výborně! Protože s výrobou domácí kosmetiky je to podobné. Ani v jedné z těchto disciplín učený z nebe nespadl, jedině praxí se člověk naučí. Stačí vzít správné ingredience, smíchat je v daném poměru a pak se už jen těšit na finální výtvor. A když něco pokazíte? Metodou pokus-omyl se dopracujete ke zdárným výsledkům. Uvidíte, nakonec budete spokojeni.

1.Znáte složení produktů, které používáte. Žádná chemie ani plnidla.

2.Je to kreativní a zábavné. Starobylým recepturám vdechnete nový život.

3.Můžete si vytvořit kosmetiku zcela na míru potřebám vaší pokožky.

4.Vyjde vás to levněji a mnoho surovin najdete doma.

5.Šetříte životní prostředí, neplýtváte obaly a recyklujete.

6.Máte 100% jistotu, že kosmetika neprošla testováním na zvířatech.

7.Můžete si jeden produkt vyrobit hned v několika variacích vůní.

8.Každý koníček se počítá.

9.Obdarujete rodinu, známé, kamarády a dilema s dárky e vyřešeno.

10.Vyrobíte si přesně takové množství, jaké potřebujete, tudíž budou vaše výrobky vždy čerstvé a voňavé.


NEŽ SE PUSTÍTE DO DÍLA, JE DOBRÉ SI UVĚDOMIT

Že základem při výrobě domácí kosmetiky je správné uchovávání, což platí pro přírodní kosmetiku obecně. Jelikož se do ní nepřidávají žádné syntetické konzervanty, které prodlužují její životnost, je dobré mít tuto skutečnost na paměti. Budete vyrábět v podstatě čerstvou kosmetiku, pokuste se předejít jejímu předčasnému zkažení. Ideálním místem pro skladování může být třeba vaše lednička, nebo jiné temné a chladné místo. Pak si můžete být jistí trvanlivostí i několik týdnů až měsíců.

S tím souvisí i množství, kolik daného produktu vyrobíte. Jednoduše řečeno, vyrábějte vždy takové množství, jaké spotřebujete. Není potřeba žádná velkovýroba, když si můžete každý týden namíchat nový produkt.

Vždy udržujte maximální čistotu a hygienu prostředí, kde budete kosmetiku vyrábět. Nezapomínejte sterilizovat všechny použité pomůcky při výrobě.

Do směsí nepřidávejte vodu. Za A) voda přispívá k rychlému množení baktérií a zkažení kosmetiky. Za B) by nedošlo ke spojení vodní a olejové báze.

Vyrobenou kosmetiku konzervovanou alkoholem uchovávejte nejlépe ve skleněných nebo keramických nádobách. Pozor také na kontaminaci s pokožkou, k nabírání doporučujeme používat špachtličku.






VÝHODY A NEVÝHODY DOMÁCÍ KOSMETIKY

Výhody:

· Ingredience na míru

· Znáte přesné složení výrobku

· Je to levnější

· Bez chemie a nežádoucích syntetik

· Kreativní zábava

Nevýhody:

· Náročnější na skladování

· Kratší trvanlivost

· Některé kombinace mohou spíše smrdět než vonět

· Může dojít k alergické reakci - vyrážka

· Některé složky se nemusí smísit - nevábná textura


33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page