top of page
Vyhledat
  • NANI

Domácí přírodní pleťové sérum pro každý typ pleti

Aktualizováno: 15. 11. 2021

Zdá se, že s přibývajícími léty také přibývá produktů na péči o pleť, které používáme. Když jsme náctiletí, tak si možná maximálně pleť čistíme, ve dvaceti přidáme dobrý hydratační krém a když se dostaneme ke třicítce… jejda!

Musíme začít myslet na jemné vrásky, ale zároveň máme stále mastnou pleť v oblasti T-zóny. K tomu přidejme vliv slunečního záření a dalších vlivů prostředí za posledních třicet let….

Máme pro Vás průvodce po pěti základních komponentech každodenní péče o pleť, která Vám pomůže docílit požadovaných výsledků. Ale možná bychom navrhli šestý krok.. Sérum.


Co je sérum?

Pleťové sérum klasicky obsahuje olejový nebo vodní základ, který dodává vysoce koncentrované a výživující složky k řešení nedostatků pleti.

Sérum se používá po důkladném vyčištění pokožky, ale před použitím hydratačního krému. V případě mastnější pokožky, je možné použít pouze sérum.


Jak používat sérum?

Kvalitní sérum může být nákladné, ale protože se používá jen kapka až dvě, tak chvilku vydrží. Ideální je aplikovat sérum dvakrát denně, vždy po vyčištění a tonizaci. Stačí nanést pár kapek do pokožky a lehce masírovat dokud se kompletně nevsákne.


Jak si vyrobíte své vlastní přírodní pleťové sérum plné potřebných živin

Vyrobené sérum je levnější, ale hlavně je kompletně přizpůsobitelné potřebám vaší vlastní pleti. A máte jistotu, že bude čistě přírodní.

Domácí sérum typicky kombinuje pleťový olej s dalšími přísadami jako aloe vera, glycerin, růžová voda nebo esenciální oleje. Dále si řekneme o přínosech každé z nich.

Nejdříve si vybereme správný pleťový olej

Jaký je váš typ pokožky? Je vaše pleť mastná nebo suchá? Bojujete proti akné nebo podráždění pokožky? Tento průvodce Vám pomůže vybrat správný olej pro váš typ.

Mastná pleť

Zbavit se akné Vám pomůže sérum, které pročistí ucpané póry a uklidní zanícenou pokožku. Ideální pro aknózní pleť je jojobový olej, konopný olej a hroznový olej.

Suchá a zralá pleť

V případě suché pokožky je ideální zvolit bohatší oleje jako šípkový, avokádový nebo mandlový. Šípkový olej uklidní zanícenou pokožku, bojuje proti vráskám a simuluje tvorbu kolagenu.

Normální a smíšená pokožka

Jojoba a slunečnicový olej mají skvělé účinky na všechny typy pleti. Hydratují bez pocitu mastnoty.


Další suroviny


Aloe vera

Aloe vera pomáhá zabíjet bakterie způsobující akné, hojí jizvy a sjednocuje tón pleti. Skvěle hydratuje pokožku a redukuje vrásky. Zkuste zahájit den s domácím sérem z aloe vera gelu, jojobového oleje a kadidlového esenciálního oleje jako základ pod makeup.


Glycerin

Pokud byste chtěli zcela vynechat olej, zkuste zkombinovat kosmetický glycerin, přírodní zvlhčovadlo, s aloe vera. Vaše pleť se bude cítit jemná a opečovávaná, ale ne nepříjemně mastná.

Růžová voda

Protizánětlivá, hydratující, zklidňující růžová voda má na pleť blahodárné účinky. Je použitelný pro všechny typy pleti.


Esenciální oleje

Koncentrované přírodní extrakty můžou být přínosné pro všechny typy pleti, Pomáhají zklidňovat podrážděnou pokožku, vyrovnávat produkci kožního mazu a hydratovat pleť. Tento průvodce po nejlepších esenciálních olejích pro vaší pleť vám pomůže najít správný olej pro váš typ pleti.

Pamatujte si ale, že esenciální oleje jsou velmi koncentrované a nelze je aplikovat přímo na pleť. Musí být zředěny v podkladovém oleji. Pleťové produkty, které budete na denní bázi používat, vyžadují zředění 1%. To znamená 4-6 kapek esenciálního oleje na lžíci podkladového oleje.



6 receptů na pleťové sérum

1. Poškozená pleť

· 1 lžíce šípkového oleje

· 1 lžíce dýňového oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje kadidlovníku

2. Citlivá pleť

· 1 lžíce pupalkového oleje

· 1 lžíce jojobového oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje heřmánek

3. zralá pleť

· 1 lžíce oleje z granátového jablka

· 1 lžíce jojobového oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje šalvěj

4. suchá pleť

· 1 lžíce arganového oleje

· 1 lžíce mandlového oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje pelargénie

5. aknózní pleť

· 1 lžíce tamanu oleje

· 1 lžíce konopného oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje tea tree

6. mastná pleť

· 1 lžíce jojobového oleje

· 1 lžíce hroznového oleje

· 6–9 kapek esenciálního oleje neroli








41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page